donderdag 19 augustus 2010

Maandag

We beginnen vandaag laat: om te beginnen is het maandag, maar bovendien missen we een trein. Hoewel, missen... We hadden er nog op kunnen springen, zoals we anderen hebben zien doen: de deuren blijven immers altijd openstaan. Als om dat late begin goed te maken, is er vandaag na de schooldag een voetbalwedstrijd. Zo viert de kerk independance day. Voor een foto van het veld kan ik wel verwijzen naar NASA's archief over het maanoppervlakte. Alleen zijn er op dit veld wel 5 sporen van water. In fantastische rivierklei geeft dat water een indrukwekkende zuigkracht op blote voet of schoen. Of eerst op schoen, en bij een volgende stap op blote voet, natuurlijk. De doelen zijn zó klein, dat er in totaal over 3 wedstrijden slechts 1 doelpunt in speeltijd valt. Verder is het penalty's nemen. En dat zonder doelman. En dan nog gaat slechts 1 op de 5 erin. Schiet maar eens op 11 meter in een gat van minder dan een vierkante meter, als de grond raken betekent dat de bal wegkaatst... De teams: studenten, docenten, de Ideal Mission School (basisschool die bij het complex hoort), en een team van de kerk in Calcutta. Op de studenten na wint iedereen een wedstrijd, en mag een (bejaarde) bokaal in ontvangst nemen.

Na het voetbal eten we, en dan gaan we film kijken, tot mijn verrassing. Dat blijkt nogal ambtieus, want de Abraham-film doet het tot de stroom uitvalt. Einde voorstelling. En dat is misschien maar goed ook, want veel aanknopingspunten bij het verslag dat de Bijbel geeft van Abrahams leven hebben we niet kunnen ontdekken. Wel overbodig geweld en neerbuigendheid naar vrouwen. Leek ons niet zo geschikt voor de kijkende basisschool.

De terugreis is ditmaal per bus, en een lange marteling van kuilen, dommelen tot je je hoofd stoot (we vertrekken tegen 22.00), toeteren en bijna-ongelukken. Pffff, naar bed.

Geen opmerkingen: